Hrana podiže libido

            
Ostrige i šampanjac su na prvom mestu kad je reč o afrodizijacima, ali hrana koja će istinski probuditi libido ipak nije tako egzotična. Sir, mleko, jaja, banane, breskve, lešnici ili orasi samo su neke od namirnica koje će ojačati vašu seksualnu energiju. S druge strane, namirnice s visokim udelom zasićenih masti, grickalice i slatkiši od belog brašna i šećera telu oduzimaju energiju i gase strasti. Svež sir i nemasni jogurt podići će nivo dopamina, supstance zaslužne za jačanje želje za seksom, a jaja i malo crvenog mesa organizmu će pružiti više energije. Ako želite ponovo da osetite „trnce" zaljubljenosti, omega 3 masne kiseline iz ribe pojačaće osetljivost na svaki partnerov dodir. Crveno voće bogato antioksidansima, poput borovnice, jagoda i brusnice, podstaknuće cirkulaciju, dok zasićene masti iz maslinovog ulja i ćuretine povećavaju nivo testosterona i čine muškarca aktivnijim u krevetu.

Crna čokolada podiže hormon sreće što će rezultirati i jačim libidom, a namirnice bogate vitaminom B, poput kikirikija, mleka, pirinča i jaja, olakšaće postizanje orgazma. Semenke bundeve, lešnici i orasi bogati su proteinima koji organizam održavaju vitalnim i spremnim za jaču seksualnu aktivnost.

Mitska afrodizijačka svojstva ostriga povezana su s visokom koncentracijom cinka, koji pojačava osećaje mirisa, vida i ukusa, a namirnice senzualnog izgleda, poput banana, breskvi i smokvi, podstaknuće maštu i uzburkaće strasti.

S druge strane, izbegavajte namirnice bogate solju koje otežavaju postizanje orgazma i smanjuju seksualnu želju, ali i alkohol i stimulanse poput kafe i energetskih pića jer je njihov učinak privremen i kratak. (PressOnline)